Reducerea Consumului De Energie Electrică Într-o Instalație Fotovoltaică

1787

Continuăm seria de articole dedicate cunoaşterii şi înţelegerii ştiinţelor plasmatice Keshe, cu un nou articol, care descrie un mic experiment făcut de un coleg respectat din grupul Keshe România.

În acest experiment, realizat de colegul nostru, el ne explică cum a testat un sistem magrav pe care l-a montat la o instalaţie fotovoltaică, şi cum, imediat ce sistemul magrav a fost pus în circuit, s-a constatat/măsurat o reducere a consumului de energie electrică a circuitului.

Un experiment interesant:

Reducerea consumului de energie electrică al sarcinilor inductive, într-o instalaţie fotovoltaică.

Experimentul s-a desfăşurat în Serbia acum 3 luni, cu ocazia montării celei de-a două instalaţii fotovoltaice de 5kw/1000Ah/24V pentru irigaţii.

Cele două pompe monofazate ce totalizează o putere de 2kw, funcţionează simultan, alimentate în paralel la 220Vca/50Hz de la invertorul de 5kw al instalaţiei.

Monitorizarea consumului se realizează cu ajutorul unui „battery manager” specializat, produs de aceeaşi firmă care fabrică echipamentele (Victron Energy), care măsoară curentul total livrat de controlerele MPPT către bateriile de 1000Ah/24.

Valoarea curentului absorbit de invertor, cu pompele în funcţiune, era de 115 A. În ciuda mărimii instalaţiei şi echipamentelor profesionale instalate, deseori, la uşoare înnorări, nu exista suficientă energie electrică pebtru alimentarea pompelor.

Atunci am decis să intercalăm un magrav clasic Keshe între ieşirea invertorului şi consumatori (pompe). Efectul a fost imediat: curentul absorbit a scăzut instantaneu la 97 A, pompele lucrând în acelaşi regim de debit şi presiune. Pe parcursul a circa o jumătate de oră, curentul a scăzut continuu ajungând la 90 A.

Scăderea curentului a continuat, astfel încât au dispărut complet problemele legate de insuficienţa energiei. În pozele ataşate vă ofer o imagine asupra instalaţiei şi componentelor sale.

Observaţie: La experiment au participat, plini de uimire, reprezentantul fabricantului german al pompelor şi proprietarul din Serbia al instalaţiilor (care lucrează, de asemenea, în Germania). Bineînţeles, alături de dânşii, și noi, cei care am montat şi pus în funcţiune instalaţia şi magravul: Cornel Schintee şi Nelu Ispas.

Plasma fie cu voi, prieteni dragi!

Dovezi Și Teste Concludente De Economie La Sistemele Magrav

Economie De 80% La Conectarea În Paralel A Patru Unități Magrav

Economie Magrav 20% După 14 Zile De Condiționare

Primele Dovezi De Economie Înregistrate La Sistemele Magrav

DISTRIBUIȚI