Blueprint Lecția 4 – Condensatorii Plasmatici

4060

Facerea condensatorilor plasmatici este o treabă destul de simplă.

În general, pentru un magrav de energie se folosesc 4 condensatori plasma, însă, se mai pot adăuga pe parcurs încă alţi 4.

Pentru facerea condensatorilor plasmatici se bobinează 4 bobine în sens orar, câte 18 spire pentru fiecare bobină, iar ca miez se foloseşte un fir de cupru de cca. 10 cm. Pe urmă se nanoînvelesc cu flacără sau cu sodă caustică.

Vezi aici cum se nanoînvelesc bobinele.

După ce etapa de nanoînvelire s-a finalizat, se decupează 4 bucăţi de hârtie folosită la gătit: 5 cm lăţime cu 10 cm lungime şi se îmbibă cu pastă de GANS din cele 3 combinaţii, CH3, CuO2 şi CO2.

Cum se obţine pasta de gans? Prin usucarea celor 3 tipuri de gansuri până în faza în care acestea devin păstoase.

Odată îmbibate aceste bucăţi de hârtie cu pastă de gans, se rulează în sens antiorar – pentru a obține înfăşurarea hârtiei pe firul de cupru nano în sens orar.

Mai multe informaţii despre sensurile orar şi antiorar găseşti aici, în prima lecţie din blueprint magrav energie.

Odată finalizate miezurile, se introduc în interiorul bobinelor de 18 spire. Polaritatea condensatorilor plasmatici este: + (plus) pentru bobina exterioară (bobina de 18 spire) şi – (minus) pentru miezul din fir nano cu hârtie îmbibată cu gansuri.

A nu se uită de procedura de dat sensul de curgere al plasmei prin condensatoare! Vezi în videoclip detalii!

Odată finalizate aceste condensatoare, se lasă la usucat minim 12 ore după care se conectează la magravul de energie, în paralel cu cele 3 stackere cu bobine!

Vezi aici scheme de conectare a bobinelor magrav și-a condensatorilor plasmatici. (În curând!)

În prealabil, se pot face verificări ale condensatorilor dacă aceştia sunt usucați sau încă mai sunt umezi. Se foloseşte un aparat multimetru, se pune aparatul pe măsurarea scurtcircuitelor, iar dacă valorile date de aparat sunt peste 1, înseamnă că condensatorii sunt uscaţi bine. Dacă aparatul piuie (dacă are această funcţie) sau dacă valorile arătate de aparat sunt valori de ordinul sutelor sau miilor, atunci există contact (scurt) între cele 2 părţi ale condensatorilor, ceea ce înseamnă că încă nu s-au usucat suficient de bine.

Atenţie la această etapă! Pot apărea situaţii neplăcute dacă condesatoarele nu sunt usucate bine sau dacă sunt conectate greşit!

DISTRIBUIȚI